a

Net zoals kleding onderhevig is aan trends, zo is de grafische wereld ook trendgevoelig.
Hieronder een opsomming van de opvallendste trends van 2020 op het gebied van webdesign.

Bold fonts
Dikgedrukte fonts bestonden al eerder, maar deze trend maakt in 2020 een terugkeer. Het is een opvallende manier om jouw boodschap over te brengen. Dus wil je dat bezoekers iets niet over het hoofd zien? Zet het in een bold font.

Opvallende kleuren
Naast opvallende lettertypes, kun je in 2020 ook losgaan met opvallende kleuren. De ‘bold colours’ trend maakt het namelijk mogelijk om door middel van felle kleuren je website te onderscheiden. Ga bijvoorbeeld eens voor twee felle kleuren als achtergrond in plaats van wit of lichtgrijs. Of laat opvallende kleuren in je huisstijl terugkomen.

Mouseover effect
Kleine effecten op je website kunnen een twist geven aan de ervaring van een bezoeker. Daarom worden zogeheten ‘mouseover effects’ of ‘hover effects’ al langer gebruikt op websites. Wanneer je met je muis over een element beweegt, verandert of beweegt er iets. Een knop krijgt bijvoorbeeld een andere kleur of een volledige rij begint te bewegen. In onze eigen website hebben we dit meerdere malen toegepast.

Minimalistische designs
Minimalistische designs zullen in 2020 vaker terugkomen op websites. Daarmee bedoelen we aan de ene kant designs waarbij weinig elementen en poespas worden getoond, het ‘less is more’ principe. Aan de andere kant betekent het ook dat je de inhoud zo duidelijk neerzet, dat een bezoeker meteen weet op welke pagina hij terecht kan voor zijn of haar vraag en niet urenlang hoeft te zoeken.

Illustraties
Afbeeldingen en video zijn manieren om een pagina op te leuken of ze ondersteunen de tekst en laten zien wat je vertelt op de webpagina. Maar dat kan in 2020 ook anders: illustraties (ook wel tekeningen) worden namelijk steeds vaker gebruikt ter ondersteuning van de boodschap.

Achtergrondvideo
Een trend die wij nu al steeds meer toepassen en die in 2020 nog vaker voor zal komen, is het gebruik van video op je website. Vaak wordt in de header van een website een afbeelding geplaatst, maar aangezien video steeds belangrijker wordt, zullen de headerafbeeldingen in 2020 plaatsmaken voor headervideo’s als sfeermaker. Deze video’s spelen op de achtergrond af, terwijl er content overheen wordt getoond.

3D design
3D-elementen zijn langzaam maar zeker een comeback aan het maken in webdesign. Jaren geleden werkten we bijvoorbeeld al met schaduwen achter elementen op de website om diepte te creëren. 3D komt terug. Daarom verwachten we in 2020 meer 3D-webdesigns te gaan maken.

Post Tags:
No Comments

Reageren maar :-)

%d bloggers liken dit: